Capoeira

Capoeira är ett spel två människor emellan. Det är som en kamp lek till musik var skicklighet, strategi, dans och akrobatik spelar varsin roll. Likt en sorts rörlig shack med improviserad kroppslig dialog var frågor och svar ges i form av spektakulära sparkar och andra attacker, var man försöker lura, fälla och göra knepiga fällor för varandra. Ingen officiell vinnare utnämns, men både spelarna samt åskådarna får själva bestämma vem de tyckte spelade bäst.

Med rötterna i Afrika

Capoeira är ett Afro-Brasilienskt kulturfenomen som för åskådaren är kampsport, dans, akrobatik, teater, musik, sång, socialt umgänge och mycket mer. Capoeira växte fram som ett sätt för afrikanska slavar att kämpa för frihet i Brasilien. Capoeirans ursprung är gammalt fastän idag har capoeira spridit sig över hela världen i en mängd olika stilar.
På träningarna övar vi följande
- Björn och krabba, snurra och rulla
- Hjula och stå på händer & huvud
- Smyga, gå och Springa
- Krypa under och hoppa över
- Klappa och stampa i takt, spela på tamburinen
- Sjunga på både svenska och portugisiska 
- Leka massa olika rytmlekar 
- Tålamods och gestaltningsövningar
- Avslappnings, koncentrations och andningsövningar
Capoeira på ert dagis eller skola
Blev du intresserad? Vill du ordna capoeira för era barn på dagis eller i skolan? Svenska Kulturfondens kultur på dagis och kultur i skolan projekt gör det möjligt. Klicka på länkarna och läs mera, ansökningen tar bara några minuter. 

Skicka ett mail åt mig så kan vi boka in er i kalendern.
Alex Högström
046 810 66 46